HATÉKONY nyomtatási és

feldolgozási RENDSZEREK

Olyan NYOMDÁKNAK, akiknek fontos, hogy ane folyjon el a termélésben

Cartes aranyozógépek

Cartes Gemini

CARTES GEMINI címkefeldolgozó gépcsalád

A Gemini széria új határt képvisel a digitális címkefeldolgozásban: sokoldalúság, teljesítmény, hulladék minimalizálás, a paraméterek elmetésének és gyors visszahívhatóságának lehetősége, alacsony fogyasztás és energia visszanyerés az IGBT technológiának köszönhetően.

A mai nyomdaipart világszerte a személyre szabottság és az igény szerinti megoldások mozgatják. Ez a többcsatornás átalakulás vezette rá a CARTES-t, hogy valami extrát alkosson a versenyképesség, termelési minőség, vevőszolgálat és főleg az eredeti megoldások terén ahhoz képest, ami eddig elérhető volt a piacon.

A lézer technológia alkalmazásában már most éllovas cég ismét nagyot alkotott. Neve:
ILC - LÁTHATATLAN LÉZERER VÁGÁS, mely lehetővé teszi a sötét színnel nyomtatott anyagok stancolását a tipikus és nem kívánatos fehér szél nélkül.

FLEXO EGYSÉG
Teljes és forma lakkozás
Bevonás
Fomra színezés
Hidegfóliázás
Laminálás
UV laminálás

FÉLROTÁCIÓS STANCA EGYSÉG
Félrotációs stancolás
Laminálás

LÉZER FELDOLGOZÓ EGYSÉG
"Lehetetlen formák" stancolása és mátrix lehúzáse az ILC technológiának köszönhetően
Papírhoz és műanyag fóliákhoz egyaránt
Perforálás
Mikro-perforálás
Gravírozás
Vágás
Félbevágás
Számozás
Automatikus munkafolyamat a vonalkód olvasónak köszönhetően

Technikai adatok

Max. pályaszélesség 360 mm
Min. pályaszélesség 100 mm
Max. tekercsátmérő a letekercselőn 800 mm
Max. tekercsátmérő a feltekercselőn (csak az alsó tengely) 800 mm
Max. tekercsátmérő a feltekercselőn (alsó és felső tengely) 600 mm és 400 mm
Min. vágási szélesség (pengés vágó) 15 mm
Min. vágási szélesség (körkéses) 15 mm
Max. mátrix tekercs átmérő 600 mm
Flexo lakkozó egység (bevonás/rotációs)
Max. sebesség rotációs 150 m/perc
Félrotációs stanca egység
Max. sebesség félrotációs 100 m/perc
Max. sebesség rotációs 180 m/perc
Max. stanca ismétlés 500 mm
Max. stanca ismétlés IDS használatával 600 mm
Flexibilis stanca vastagsága 0,2 - 2 mm
Lézeres stanca egység
Munkaterület 360 x ∞ mm
Lézerforrás félig zárt CO2
Lézer teljesítménye (egy forrás) 350 W
Lézer teljesítménye (dupla forrás) 350 W + 350 W
Lézerpont mérete (egy forrás) 240 mikron
Lézerpont mérete (dupla forrás) 210 mikron
Vágási sebesség max. 700 m/perc
Alkalmazás papír és műanyag fólia

Alkalmazási terület

A jól megtervezett címke hordozza és sejteti a palack tartalmát! Önnek, mint címkenyomónak segítenie kell a tervező és a borász munkáját, hogy a közös munka gyümölcse egy szép és mutatós palack legyen, ami azonnal odavonzza a borokkal ismerkedő vásárlók szemét.

Hazánkban egyre széles körben terjed a borivás kultúrája. Egyre szélesebb rétegek keresik a minőségi borokat. Borászaink a legszebb boraikat évről évre új köntösbe öltöztetik számunkra, ezzel is kifejezve mennyire különleges számukra az a bor, amit az asztalunkra tesznek.

Az elmúlt években a palackok címkézési technológiájának megváltozása egy új kihívást támasztott nyomdászaink elé. A vágott, ragasztott címkék helyett egyre több borász keresi a tekercses címkéket.

Eleinte az íves címkéknél a már megszokott aranyozást, kisebb trükkökkel próbálták megoldani, de ha a hagyományos aranyfóliázáshoz és domborhatáshoz ragaszkodik ügyfelünk, akkor az íves technológiához képest sokkal mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk. A tekercses nyomógép szerszámai csak bizonyos példányszám felett rentábilisak.

Erre a problémára nyújtanak Önnek megoldást a Cartes srl. aranyozó gépei, ahol az íves technológiával megegyező, sík magnézium vagy réz klisével tudja a címkét aranyozni vagy dombornyomni.

Fejlesztések

AGS (Air Gap System) levegő hézagos rendszer
Tökéletesen állítja a távolságot a stanca és a nyomathordozó között, teljesen szabályozva a vágás mélységét. Ez garantálja a tökéletes vágást az első ciklustól, valamint szünteti meg a hulladékot és a stanca eltörését/sérülését a helytelen beállítások miatt. Továbbá lehetővé teszi bármilyen stanca használatát vágási szög, torzítás, hordozó vastagság figyelembe vétele nélkül.

IDS (Image Distortion System) képtorzító rendszer
A szoftver segítségével lehetőség nyílik a különböző ismétlésű hengerekhez gyártott stancák adaptációjára. Csak meg kell adni az eredeti ismétlésszámot a felhasználóbarát érintőképernyős panelon. Ezen felül a szoftver képes 20%-kal szélesíteni vagy szűkíteni a formákat a közök változtatása nélkül. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik az eltérő ismétlésű mágneshengerekhez gyártott stancák újbóli használatára, ezáltal pénzmegtakarításra.

Technikai adatok

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Technikai adatok

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

https://www.grimex.hu/wp-content/uploads/2016/11/cropped-grimex_web-11.png