HATÉKONY nyomtatási és

feldolgozási RENDSZEREK

Olyan NYOMDÁKNAK, akiknek fontos, hogy ane folyjon el a termélésben

Cartes aranyozógépek

Cartes GT Series

CARTES GT360/GT285 aranyozógép család

Moduláris címkenyomógép szitanyomó/melegfóliázó/dombornyomó/flexo lakkozó/sík vagy rotációs stancoló és lézerstanca egységekkel az öntapadó címkeipar folyamatosan növekvő igényeinek kielégítésére.

Mi teszi a Cartes gépeket kategóriájuk legjobbjaivá?

A GT széria gépeinek és a felhasznált technológiáknak köszönhetően lehetővé vált munkafolyamatok széles skálájának elvégzése egyetlen termelési ciklusban, ezáltal luxus címkéket alkotva nagyon rövid termelési idő alatt, bármilyen termelési igényhez igazodva, még kispéldányszámoknál is kevés hulladékkal. Az alapvető jellemzőkön, mint a mechanikai szilárdságon, a felhasznált minőségi anyagokon és a nagy sebességen is magas pontosságon kívül az új GT 360 széria – innovatív technológiájának köszönhetően – egyedi jellemzőket mutat a piacon:

AUTOMATA KÖZPONTOSÍTÓ BERENDEZÉSEK

A Többfejes pozicionáló rendszer és továbbfejlesztett automata rendszer, mely lehetővé teszi az előnyomott anyagokon észlelt hibák egyidejű korrekcióját minden egyes nyomóművön. Az egyes nyomóművek automatikusan központosítottak, ezáltal jelentősen lecsökkentve az új munkák beállításához szükséges időt és alapanyagot. Ezen felül hosszirányban, és a másik egységtől függetlenül mozgathatóak a munkapadon, megnövelve a nyomtatási sebességet. Ezzel a berendezéssel optimalizálni lehet a munkaidőket és csökkenteni a hulladékot.

ENERGIATAKARÉKOS TECHNOLÓGIA

A meghajtás áramellátásának központosított irányító rendszere lehetővé teszi az energiacserét (megosztást) a motorok között a gép működése alatt. Az IGBT technológiának köszönhetően a motorok által a fékezési fázis alatt generált energia újrahasznosul vagy visszaáramlik a hálózatba és más, az üzemben működő berendezéseket lát el árammal. Ez 30 – 40 % energiamegtakarítást jelent.

FÜGGETLEN ÉRINTŐKÉPERNYŐS VEZÉRLŐPANEL

Minden egyes fő egység saját érintőképernyős vezérlőpanellel van ellátva a paraméterek könnyű beállíthatóságáért.

MÉG NAGYOBB KEZELŐI BIZTONSÁG

A legfejlettebb biztonsági rendszerek, mint az STO (biztonsági nyomaték OFF), az SS1 (biztonsági megállás), az SBC (biztonsági fékszabályozás) és az SLS (biztonsági csökkentett sebesség) alkalmazásával a leghatékonyabb védelem született meg mind a kezelő, mind pedig a gép számára, kombinálva a biztonságot a termelési igényekkel.

EXTRÉM MODULARITÁS

Az új koncepciónak köszönhetően, ahol minden nyomóegység független modulként működik, lehetőség nyílik nyomóegységek felcserélésére, kicserélésére vagy hozzáadására az eredeti gépi konfiguráció figyelembevételével.

Az új GT szériával a Cartes új fogalmat teremtett a piacon a nyomógépek modularitása területén.

Technikai adatok

Modell GT360 GT285
Pályaszélesség 360 mm 285 mm
Sebesség max. 15.000 ciklus/óra
Teljesítményfelvétel 400 V, 3 fázis, 50/60 Hz
Aranyozás
Dobozméretek 360 x 320 mm 285 x 320 mm
Szitanyomtatás
Nyomtatási terület 360 x 320 mm 285 x 320 mm
UV lámpa teljesítménye Fokozatmentes, 24 - 20 W/cm
Félrotációs flexo lakkozás
Henger ismétlése 584 mm, 184 fog
Méret 5 - 350 mm 5 - 275 mm
Nyomtatási sebesség max. 40 m/perc
Formavastagság 0,2 - 2 mm
UV lámpa teljesítménye Fokozatmentes, 36 - 160 W/cm
Félrotációs stancolás
Henger ismétlése 566 mm, 179 fog
Méret 5 - 500 mm
Stancolási sebesség max. 50 m/perc
Stancavastagság 0,2 - 2 mm
Síkágyas stancolás/dombornyomás
Stancatartó doboz méretek 360 x 320 mm 285 x 320 mm
Lézerstancolás
Munkaterület 360 x ∞ mm 285 x ∞ mm

Alkalmazási terület

A jól megtervezett címke hordozza és sejteti a palack tartalmát! Önnek, mint címkenyomónak segítenie kell a tervező és a borász munkáját, hogy a közös munka gyümölcse egy szép és mutatós palack legyen, ami azonnal odavonzza a borokkal ismerkedő vásárlók szemét.

Hazánkban egyre széles körben terjed a borivás kultúrája. Egyre szélesebb rétegek keresik a minőségi borokat. Borászaink a legszebb boraikat évről évre új köntösbe öltöztetik számunkra, ezzel is kifejezve mennyire különleges számukra az a bor, amit az asztalunkra tesznek.

Az elmúlt években a palackok címkézési technológiájának megváltozása egy új kihívást támasztott nyomdászaink elé. A vágott, ragasztott címkék helyett egyre több borász keresi a tekercses címkéket.

Eleinte az íves címkéknél a már megszokott aranyozást, kisebb trükkökkel próbálták megoldani, de ha a hagyományos aranyfóliázáshoz és domborhatáshoz ragaszkodik ügyfelünk, akkor az íves technológiához képest sokkal mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk. A tekercses nyomógép szerszámai csak bizonyos példányszám felett rentábilisak.

Erre a problémára nyújtanak Önnek megoldást a Cartes srl. aranyozó gépei, ahol az íves technológiával megegyező, sík magnézium vagy réz klisével tudja a címkét aranyozni vagy dombornyomni.

Fejlesztések

AGS (Air Gap System) levegő hézagos rendszer
Tökéletesen állítja a távolságot a stanca és a nyomathordozó között, teljesen szabályozva a vágás mélységét. Ez garantálja a tökéletes vágást az első ciklustól, valamint szünteti meg a hulladékot és a stanca eltörését/sérülését a helytelen beállítások miatt. Továbbá lehetővé teszi bármilyen stanca használatát vágási szög, torzítás, hordozó vastagság figyelembe vétele nélkül.

IDS (Image Distortion System) képtorzító rendszer
A szoftver segítségével lehetőség nyílik a különböző ismétlésű hengerekhez gyártott stancák adaptációjára. Csak meg kell adni az eredeti ismétlésszámot a felhasználóbarát érintőképernyős panelon. Ezen felül a szoftver képes 20%-kal szélesíteni vagy szűkíteni a formákat a közök változtatása nélkül. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik az eltérő ismétlésű mágneshengerekhez gyártott stancák újbóli használatára, ezáltal pénzmegtakarításra.

Technikai adatok

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Technikai adatok

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

https://www.grimex.hu/wp-content/uploads/2016/11/cropped-grimex_web-11.png