HATÉKONY nyomtatási és

feldolgozási RENDSZEREK

Olyan NYOMDÁKNAK, akiknek fontos, hogy ane folyjon el a termélésben

Digital ragasztókötőgépek

Bacciottini Pit-Stop 36

Digital EXPLORE ragasztókötőgép

Az EXPLORE egy kompakt ragasztókötőgép, mely a legfejlettebb technológiával rendelkezik a PUR és Hot-melt ragasztás területén, a következő termékek gyártásához:

  • Ragasztókötött puhatáblás könyvek.
  • Puhatáblás cérnafűzött könyvek (tekintse meg az opciókat)
  • Könyvtestek fotókönyvekhez, fotópapírral is.
  • Könyvtestek előzékkel és gázsianyaggal keménytáblás könyvkötéshez (tekintse meg az opciókat)

A gép automata működési ciklusú, számítógép-vezérelt méretváltással, mely pár másodpercen belül megtörténik: könnyű kezelés. Zárt és beépített ragasztófelhordó rendszer (NPS Newbind PUR rendszer, szabadalmazott) az egyidejű gerinc- és oldalragasztáshoz.

A standard gép PUR vagy Hot Melt ragasztóval működik. Amikor mindkét rendszerre szükség van gyakori munkacserékhez, egy kiegészítő egység (hot-melt tartály + tisztító) üzemelhető be opcionálisan.

OPCIÓ - Könyvtestek keménytáblás beakasztásához
Az EXPLORE géppel lehetőség van egyetlen lépésben két előzék és gázsianyag automata felhelyezésére a könyvtestre, keménytáblás könyvkötéshez. Az előzékek előre összehordásra kerülnek a könyvvel és mielőtt a befogópofa mozogni kezdene, felemelkednek. Az oldalragasztó fúvóka ragasztót hord fel mindkét oldalra, dupla csíkban, így mind a könyvtest és az előzék külső oldala egyszerre ragasztózásra kerül. Amikor regiszterbe kerülnek a gerinccel, az előzékpapírok felragasztásra kerülnek a könyvre és készen állnak a gázsianyag felhelyezésére, melyet a kezelő illeszt fel kézzel speciális terelők segítségével a táblaadagoló állomáson.

Technikai adatok

Könyv mérete  
Gerinchossz (ívfogótól kifutó végig) min. 120 mm; max. 440 mm
Magasság (felsőtől az alsóig) min. 100 mm; max. 330 mm
Vastagság min. 2 mm; max. 50 mm
Borító mérete  
Befoglaló méretek min. 240 x 110 mm; max. 700 x 440 mm
Borító vastagsága max. 350 g/m² adagolási iránnyal párhuzamos szálirány
   
Sebesség max. 550 ütem/óra
Ragasztó típusa PUR 2 kg csomagokban, bármilyen márka
EVA (Hot Melt) granulátum, bármilyen márka
Energiaszükséglet 220-230 V, 50/60 Hz, 1 fázis + N + PE
Áramerősség 17 A
Teljesítményfelvétel 8 kW
Sűrített levegő min. 7 bar; max. 9 bar, fogyasztás 2500 l/óra

Alkalmazási terület

A tartályban lévő kis mennyiségű ragasztó (2 kg) lehetővé teszi a gyors elindulást reggel (kb. 13 perc a felmelegítés) és a csökkent energiafogyasztást. A tartály kapacitása folyamatos termeléssel kb. 900 db 10 mm vastag könyv legyártását teszi lehetővé. (*)

A könyvtáblák automatán kerülnek adagolásra a táblaadagolóból a biegelő állomáson keresztül (max. 4 biegelés lehetséges automata beállítással + 2 további biegelés füles táblákhoz). A tábla teljes szélességét megadva a regiszter sínek automatikusan a megfelelő állásba mozognak, hogy biztosítsák a könyvtest tökéletes középpontosságát (opcionális). A szimmetrikus táblával a középpontosság automatikusan elérhető, még könyvvastagság váltás esetén is. Amikor ez a működési mód kerül kiválasztásra, nincsen szükség manuális beavatkozásra a különböző vastagságú táblák egymás utáni adagolásánál.

A tábla és a könyvtest méreteit (ívfogótól kifutó végig) a kezelő adja meg, vagy automatikusan továbbításra kerülnek a mérőasztalról (opcionális). Lehetőség van a ragasztófelhordás szabályozására az elindítás és megállítás mikrometrikus állításával. Az oldalragasztás 0, 4 és 8 mm között választható 3 irányban mozgó fúvókával. Egy légnyomás szabályzó egység teszi lehetővé a kezelő számára, hogy növelje vagy csökkentse a ragasztó mennyiségét és ezáltal optimalizálja a fogyasztást. A gép megállása után néhány perccel a fúvókák automatikusan bezáródnak, ezzel is elkerülve a ragasztó kifolyását és pazarlását.

A frézelő-hornyoló egység segíti a megfelelő gerincelőkészítést, bármilyen típusú papírról vagy vastagságról legyen szó. A frézelő kerékre szerelt speciális kések felcserélhetőek és 3 oldalon is használhatóak a hosszú munkákhoz. A mechanikus állítás lehetővé teszi a kezelő számára, hogy megváltoztassa a könyvtest adagolási szintjét, így a frézelési terület 0 és 4 mm között váltakozhat. Cérnafűzött könyvek esetén a frézelő állomás kibillenthető.

Frézelés/hornyolás után a könyvtestet a befogópofa regiszter pozícióba továbbítja a táblával. Ezen az állomáson a gerinc- és az oldalragasztott terület préselés alá kerül. A tábla típusától és vastagságától függően a présidő 0 és 20 másodperc között állítható. A ciklus végén a befogópofa automatikusan kinyílik és a könyv óvatosan a kirakócsúszdába kerül vagy egy függőleges könyvkirakóra (opcionális).

A gép előnyei

  • Zárt és beépített PUR rendszer fúvókákkal a maximális biztonságért
  • Ragasztó pazarlás minimálisra csökkentve
  • A ragasztó befúvók egyszerű tisztítása
  • Extrémen rugalmas méretcsere
  • A piacon kapható bármilyen márkájú PUR vagy Hot-melt ragasztóval használható

Technikai adatok

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Technikai adatok

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

https://www.grimex.hu/wp-content/uploads/2016/11/cropped-grimex_web-11.png