mg mb

Kíváncsi arra hogyan javíthatna kötészete hatékonyságán?

 

Képzelje el, hogy fut egy nagyobb hajtási munkája a kézi állítású gépén. Beesik egy gyorsan legyártandó termék, de az oda-vissza állásokkal együtt akár egy órát is veszíthet a műszakból!

 

Ilyen és hasonló mindennapi bosszúságok bármikor előfordulhatnak az Ön nyomdájában és szinte észre sem veszi mennyi hasznos időt vesz el naponta egy-egy lassabb átállás. A nap végén pedig nagyon hiányozhat azaz elvesztegetett egy-két óra.

 

Kötészeti gépek beszállítóival beszélgetve biztosan hallotta már milyen fontos a beállítási idők csökkentése, a kevesebb selejt, a hatékonyság növelése, nagyobb kezelői kényelem – viszont ezek nem csak az aktuális érdeklődéseknek megfelelő szlogenek.

 

Éppen ellenkezőleg: alapvető lépései az aránytalanul növekvő rezsiköltségek ellensúlyozásának, amiért – több más dolog mellett – a csökkenő példányszámú hajtogatott termékek is felelősek.

 

Olyan kötészeti rendszerre van szüksége, amellyel leegyszerűsíti a munkafolyamatot, kevesebb munkaerőt köt le és csökkenti az egyedi munkalépéseket a termelési folyamatban. A fő cél nem a nagyobb sebesség, hanem az állásidők csökkentése. Különösen, amikor kis példányszámok futnak, a beállítási idő csökkentése döntő, a rövid beállítási idő magasabb gépidőt jelent és ezáltal nagyobb napi termelékenységet az Ön nyomdájának.

 

Ebben a prezentációban Európa legelső automata beállítású hajtogatógépének gyártója, a Mathias Bäuerle, gépeit fogom Önnek bemutatni, és azt is megmutatom hogyan szabadulhat meg örökre az időrabló beállítási műveletektől hajtogatógépén és így többé sohasem kell attól félnie, hogy ügyfelei esetleg mást választanak a hosszabb gyártási hátárideje miatt.

 

De miért is olyan fontos a megfelelően automatizált hajtogatógép?

 

Az egyre nagyobb fokú automatizáltság gyakran a célunkhoz képest ellentétes eredményeket érünk el. Egyrészt a gépek sokkal drágábbak lesznek a több hardver és szofver egység miatt, másrészt azonban a többletköltségek hozzájárulnak a kisebb termelési költségekhez.

 

Ma már nem sok pluszt jelent egy gyorsabb gép, ha még mindig rengeteg kézi beállítást igényel a hajtogatógépe beállítása. Minden egyes kispéldányszámú munkánál pénzt veszít, ha nem csökkenti gépei beállítási idejét. Miért veszítene pénz mindenegyes megrendelésén, amikor dolgozhat hatékonyobban is? Olyan technikai és technológiai rendszerre van szüksége, amely leegyszerűsíti a munkafolyamatot, szűkíti az alkalmazottak számát és csökkenti az egyes munkalépéseket termelésében.

 

Egy másik fontos szempont az egyszerű kezelhetőség.

 

Ha a gépe logikus kezelési utasításokkal rendelkezik, akkor a bonyolult beállítási feladatok végrehajtáshoz alacsonyabb képzettségi szinten álló gépkezelőket is alkalmazhat. Így kiválthatja a drágább, nagyobb tapasztalattal rendelkező munkatársait, akik más több hasznot hozó feladatokat láthatnak el üzemében.

 

Az automatizált előre történt beállítások pontossága, az ismételhetőség, a beállítási folyamatok, a papírmenet ellenőrzése és a hibák kijelzésének lehetősége a képernyőn mind hozzájárulnak a kevesebb selejthez és ezáltal az Ön költségeinek csökkentéséhez.

 

Ismerkedjen meg a Mathias Bäuerle hajtogató gépeivel, a prestigeFOLD NET és a Multimaster CAS rendszerekkel, melyek az automatizálás különféle lépéseit kínálják Önnek B2 és B3-as papírméretekhez, kötészetének minden igényét lefedve.

 

Mathias Bäuerle prestigefoldNET52 automata hajtogatógép

 

Habár prestigeFOLD NET és a Multimaster CAS felépítésben, megjelenésben és automatizáltságuk fokában különböznek, az alapkoncepció azonos: a feldolgozható papír mérete 10 x 12 cm-tõl 52 x 85 cm-ig terjed, a minimum hajtáshossz 3,5 cm és egy kiegészítõ táskával akár a nagyon kicsi 18 mm-es hajtás is megoldható.

 

 • A gépeket 3 hajtogató táskás egységgel vagy mobilkéses hajtogató egységgel lehet bővítheti az elsõ vagy a második hajtogató egység után.
 • A prestigeFOLD NET 52 könnyen értelmezhető szimbólumokkal és jelzésekkel, érintőképernyő segítségével működtethető. A kezelési útmutató érthető és párbeszéd alapú.
 • A kezelőt lépésről lépésre irányítja az érintőképernyőn megjelenő információ, ami azért jó, mert még a gyakorlatlan kezelő is hiba nélkül dolgozhat rajta.
 • Soha többé nem kell törődni a papírvastagság ellenőrzésével és az ívméret, a hajtogatás típusának kiválasztása után már dolgozhat is.
 • 20 standard párhuzamos és kereszthajtogatás előre be van programozva és azonnal előhívható. Az összes többi hajtogatás szabadon beprogramozható.
 • A több mint 200 munkát tárolni képes programmemória lehetővé teszi az ismétlődő munkák pontos reprodukálását.
 • A hajtogatási folyamatban bekövetkező üzemzavart hibaüzenetként jelzi ki, az ok és a hely megjelölésével, így könnyedén elháríthatja azt és már folytathatja is a munkát.
 • Az automatikus hengerbeállításhoz szükség van a papírvastagság mérésére. Ezt egy speciális beállítási móddal lehet elérni egy olyan folyamatban, melyben egy teszt ívet indít az adagolóból és a gép egy szenzorral megméri a papírvastagságot.
 • A hajtogató henger hézag a beállított hajtogatástípus és papírvastagság alapján kerül kiszámításra. Ennek eredményeképpen a hajtogató henger hézag automatikusan beállításra kerül minden hengernél az összes hajtogató egységben.
 • Ezek a hengerek már nem igényelnek beállító csavarokat vagy papírszalag csiptetőket. Egyéni beállítások természetesen előfordulhatnak. Ezért minden egyes hajtogató hengert külön ki lehet választani az érintőképernyõn keresztül és meg lehet változtatni a pozícióját 0,01 mm-es lépésekben. Aszimmetrikus beállítások is lehetségesek.
 • Az automatikus henger beállítások nem csak leegyszerűsítik a munkát, hanem le is rövidítik a beállítási folyamatot. Egy-két hajtogató egységes és 6-6 hajtogatótáskás gép esetében 32 beállítás válik feleslegessé az automatizálás eredményeként.
 • Ezen felül nincs szükség speciális szakértelemre és az összes beállításiadat bárki által újra előhívható.

 

Ha ideáig eljutott a prezentációban, akkor már biztosan érit, hogy miért van szüksége egy automata hajtogatógépre, és miért van szüksége rá azonnal! Kattintson a szöveg alatt megjelenő Ajánlatkérés gombra most!

 

A Mathias Bäuerle jelentősen hozzájárult a számítógépvezérelt hajtogatás fejlődéséhez. Európában elsőként jelent meg az automata táskabeállítású gépeivel 1985-ben. Mindamellett a fejlesztéseken kívül mindig ott van az alapvető elképzelés, hogy az automatizálásnak csak akkor van értelme, ha észrevehető előnye van a felhasználó számára.

 

Mivel a különböző cégek igényei nem azonosak, a Mathias Bäuerle különböző automatizáltságú számítógép vezérelt hajtogató gépeket kínál a Ön igényének kielégítésére, ezáltal eldöntheti a szükséges automatizáltság fokát és ki választhatja a megfelelő felszereltséget az Ön számára.

 

A Multimaster CAS számítógép vezérelt hajtogató gép egy kedvező kompromisszum lehet azoknak, akik nem igénylik az automatizáltságnak a legmagasabb fokát és előnyben részesítik néhány beállítás manuális elvégzését.

 

A számítógépes vezérlés segítségével, a kevés tapasztalattal rendelkező gépkezelő is könnyedén elboldogul. Csak egy gombnyomás, és máris hét alaphajtás közül választhat, valamint az ütközők és az ívterelők helyzete is beállítható a kezelő panel segítségével.

 

A rendszer 60 egyéni hajtogatási munkát memorizál, ami különösen hasznos az ismétlődő munkáknál. Különleges szaktudás nem szükséges a hajtogató hengerek beállításához, mivel a henger hézagok a kiválasztott hajtogatási típus és az automatikusan mért papírvastagság alapján kiszámításra és kimutatásra kerülnek a kijelzőn, majd a hajtogató henger hézag pontosan beállítható egy beállító gomb egyszerű elfordításával.

 

5+1 jó ok amiért érdemes a Mathias Bäuerle hajtogatógépeit választania:

 1. Soha többé nem kell a hajtáshosszak számolásával bajlódnia
 2. Elfelejtheti a táskaütközők és az ívterelők kézi állítását
 3. A visszatérő munkák beállításait a magyar nyelvű kezelőfelületből könnyedén újból előhívhatja
 4. Többé nem lesz szüksége drága gyakorlott gépkezelőre
 5. 50–80%-kal kevesebb beállítási idővel több munkát fog tudni elvégezni egy nap

+1 A gyors beállítással lényegesen kevesebb hulladékot fog elhasználni

 

Bízom benne, hogy ezek után egyetért azzal, hogy ésszerű döntés egy Mathias Bäuerle automata hajtogatógépet beszereznie, csak kattintson a szöveg alatti Árajánlatkérés gombra most!

 

Ha még itt van és végig olvasta ezt a prezentációt, az nekem azt mutatja: Ön egy igényes nyomda tulajdonos, aki fejleszteni akarja a cégét, és erre hajlandó áldozni, invesztálni.

 

Talán már egy ideje szemezett is az automata hajtogatógépekkel, hát itt a pillanat, most vagy soha:

 

Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő konfigurációt, adja meg adatai és kattintson a szöveg alatti Árajánlatkérés gombra, és én minden információt megküldök Önnek, hogy az Ön igényeinek leginkább megfelelő gépet válassza ki.

 

Hogyan működik az ajánlatkérés?

 

Amennyiben még bizonytalan a gépekkel kapcsolatban válassza a legördülő menüből az általános tájékoztatót kérek opciót és telefonon vagy akár személyesen segítek a megfelelő rendszer kiválasztásában.

 

Amennyiben a legújabb, teljesen automatizált Prestige FoldNET hajtogatógépre szeretne ajánlatot kapni, csak válassza ki az Önnek megfelelő felszereltséget és adatai megadása után kattintson az ajánlatkérés gombra.

 

A felsorolásban a 38 vagy 52-es szám jelzi az ív méretet, illetve a 4-es vagy 6-os szám a táskák számát hajtogató egységenként, egy, két vagy három hajtogató egység kombinációjából választhat.

 

Ha befejező egységként késes hajtást szeretne, úgy az MS45 opciót válassza.

 

Egyedi kérését, kérem a megjegyzés rovatban tüntesse fel.

 

Köszönöm a figyelmét, sok sikert és rengeteg profitot kívánok az Ön gyors és rugalmas nyomdájának!